Potter Waltz

Na enkele weken oefenen heb ik vandaag een nieuw nummer opgenomen. Het is de muziek die gebruikt wordt tijdens het wintergala in deel 4: Harry Potter en de vuurbeker.

De scene uit de film.

Ik heb de boeken met veel plezier gelezen en de films al meerdere keren gezien nerdalert. Alleen het spelen van de muziek ontbreekt dus nog; daar moet ik dan maar eens mee gaan beginnen 😶.

Ik geloof dat ik al drie of vier jaar een verzamel album heb waar alle bladmuziek in staat voor easy piano. Laatst genoemd is wat mij betreft relatief want sommige nummers zijn (technisch) nog best wel moeilijk!


Bij een Waltz bepaald de linkerhand het ritme en is (bijna) altijd in 3/4e maat. Hierdoor er als 1-2-3 gespeeld moet worden, maaaaar het is niet de bedoeling dat alle drie de tellen met dezelfde intonatie aangeslagen worden. Dan zou het je wel erg makkelijk afgaan en musical erg saai worden. Het accent ligt daarom in de eerste tel en wordt vervolgens steeds zachter. Dit ritme is kenmerkend voor een Waltz en is erg goed te horen wanneer je het ritme zingt bluf.


Iets weten en doen zijn twee hele verschillende dingen. Mijn linkerhand kan veel beter, maar dat is hopelijk een techniek die ik later beter zal ontwikkelen. Voor vandaag ben ik tevreden met deze video en heb hem daarom online geknald.

Wat vinden jullie ervan?

3 gedachten over “Potter Waltz

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s