Maandupdate februari 2021

Zo, dat is mij wel een maand geweest zeg! Ik heb zeker niet stilgezeten en ben momenteel bezig om de financiering te regelen voor de aankoop van een tweede woning, welke ik vervolgens zal verhuren. Afgelopen weken heb ik meerdere interessante (nieuwe) dingen geleerd waar ik in de toekomst nog een aantal blogpost aan wil wijden.

Voor vandaag zal ik mijzelf beperken door mijn beurs activiteiten met jullie te delen 🙂. Ik heb ervoor gekozen om dit overzicht in twee delen te schrijven:

 • Deel 1 zal over mijn ‘oude leven’ gaan en heeft dus betrekking op mijn oude portefeuille;
 • Deel 2 gaat over ‘mijn nieuwe leven’ en heeft betrekking op mijn nieuwe portefeuille waar ik gelukkig al weer wat aankopen in heb kunnen doen.

Deel 1


Mijn aankopen
Begin van de maand heb ik 100 stuks Royal Dutch Shell gekocht tegen een prijs van €15,012 en 17 stuks Aflac. voor 46,37 dollar. Ik wilde meer spreiding toevoegen en was ervan overtuigd dat een olie- en verzekeringsmaatschappij een mooi begin hierin zouden vormen. Heel lang heb ik de aandelen overigens niet in mijn bezit gehad want amper 14 dagen later heb ik ze alweer de deur uit gedaan.

Achteraf gezien heb ik behoorlijk geluk gehad met het verkoop moment, want de volgende dag kleurde alle beurzen rood en zouden sommige aandelen (Virgin Galactic, Nio en Workhorse) flink minder waard zijn geweest. Laatst genoemde is zelfs met meer dan 50% gedaald!

Niet voor niks dat het aan te raden is om te beleggen met geld dat je op de korte termijn niet nodig hebt.

Ik realiseer mij dat deze ‘move’ mogelijk onverwachts komt en dat sommige lezers dit als ‘niet slim’ of weetikveelwat classificeren, maar inmydefence zou ik willen zeggen dat ik dit volkomen begrijp. Met ons volle verstand hebben wij alle mogelijke scenario’s overwogen, doorgenomen en berekend.

Voor alle verschillende beleggingsmanieren zijn zowel voor- als tegenstanders met elk goede argumenten. Ik zit daar een beetje tussenin en wil altijd van alles tegelijkertijd en het liefst ook nog zo snel mogelijk. Een slechte eigenschap? Of juist een goede? Ik zou het niet weten. Ik weet wel dat ik op deze manier een nog grotere spreiding realiseer en op langere termijn ook inkomsten kan halen uit enerzijds de maandelijkse huur, anderzijds de (theoretische) waardevermeerdering, in de loop van de jaren, vanuit het huis zelf.

Ontvangen dividend
De volgende twee bedrijven hebben mij een deel van hun winst uitgekeerd:

 1. AT&T: €18,33
 2. Realty Income: €8,10

In totaal heb ik €26,43 aan dividend ontvangen. In 2020 heb ik in totaal €0 ontvangen, dus dat was een mooie stijging!

Deel 2


In mijn nieuwe portefeuille heb ik vier aankopen gedaan:

2 stuks VWRL

Ik blijf fan van VWRL gezien de riante spreiding zonder dat je transactiekosten betaald. Omdat ik nog niet precies weet met welke bedrag ik in de nabije toekomst kan beleggen, zal ik mogelijk de eerste maanden wat meer VWRL kopen.

15 stuks NIO

Ik blijf bullish voor het bedrijf (en de gehele sector an sich) en heb een klein positie genomen zodat ik het bedrijf kan blijven volgen. Momenteel sta ik een mooie 30% in de min 😶.

25 stuks STAG

Mijn originele plan was dus om een positie terug te nemen in Realty Income. Is het niet dat DEGIRO deze REIT niet meer aanbiedt gezien er eenofandere onduidelijkheid is ontstaan in de belastingplicht. Hopelijk komt hij ooit weer terug en kunnen wij hem weer toevoegen in onze portfolio, maar voor nu moest ik dus opzoek naar een andere maandelijkse betaler.

De reden voor deze keus is omdat ik jullie ook wel wat wil ‘bieden’. Het lijkt mij zelf namelijk minder leuk als je een blog volgt waar de blogger één keer per drie maanden €1,50 aan dividend mag bijschrijven 😅.

Na een relatief kort onderzoek (oops) ben ik uitgekomen op Amazons landlord: STAG Industrial. Met 492 gebouwen verdeeld over 39 states en wat mij betref meerdere positieve artikelen is het een interessant aandeel. Door middel van deze aankoop kan ik in ieder geval elke maand dividend bijschrijven en hopelijk maandelijks groei laten zien.

Toch is dit geen aankoopadvies: lees eerst alles over het bedrijf hier en trek je eigen conclusies.

1000 stuks DGOC
Ergens vorig jaar heb ik al eens een positie genomen in dit Amerikaanse gas bedrijf die handelt op de London Stock Exchange (LSE). Door middel van prijsafspraken (hedgen) hebben zij relatief weinig last gehad van de coronacrisis. De eenmalige hoge aanschafkosten hebben mij altijd weerhouden om een nieuwe positie in te nemen; maar wouter 2.0 kent geen grenzen meer en heeft 1000 stuks aangekocht.

Je kan hier en hier (aanrader) meer informatie vinden over DGOC.

In de aankomende tijd zal ik mijn dividend pagina updaten. Mijn idee is om ook hier opnieuw te beginnen zodat ik vanaf het absolute nulpunt mijn progressie kan bijhouden. Ik ben zeker niet van plan om op korte termijn nog zo een move te maken; één keer is voor nu wel weer genoeg geweest!

Zijn jullie ook lekker bezig geweest in februari?

4 gedachten over “Maandupdate februari 2021

 1. Hey Wouter, je gaat lekker! Mooie aankopen heb je gedaan. Leuk om je reis te volgen. Naar DGOC zit ik ook al een tijdje te kijken maar tot op heden nog niet de knoop doorgehakt.

  Succes de komende tijd en ik kijk uit naar een nieuwe post!

  Like

  1. Hey Stefan! Bedankt voor je reactie. Het is inderdaad nu al een reis aan het worden haha. Er staan spannende dingen in de agenda voor de aankomende tijd. DGOC is afgelopen week weer iets gezakt.. misschien een mooi moment?

   Like

 2. Spannend hoor, je eerste stap in vastgoed! Ik ben heel benieuwd naar wat meer details / berekeningen / etc. Ga je die delen?

  Verder mooi om te zien dat je ook weer aankopen doet, consistentie blijft de sleutel!

  Like

  1. Jazeker! Dat is wel mijn bedoeling. Ik moet nog even opzoek naar de juiste vorm, maar het lijkt mij interessant om details te delen. Ik heb veel geleerd de afgelopen tijd; dus genoeg nieuwe bloginspiratie.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s