Waar blijven nu toch die piano filmpjes?

Ik lees alleen maar blogs over geld? Dit is toch ook een piano blog?

Zeker waar! Helemaal gelijk! Daarom vandaag weer een blogpost uit de categorie ‘piano enzo’.

Momenteel ben ik bezig met een aantal verschillende liederen; variërend van Mozarts Rondo Alla Turca of de Sonata Facile en heb ik recent een nieuw nummer van Einaudi geprobeerd in de vingers te krijgen. Daarnaast moet ik mijzelf blijvend herinneren (en motiveren) dat het leren van toonladders, arpeggio’s en andere technische oefeningen van groot belang zijn! De Sonata Facile (No. 16 in C majeur K545) zit bijvoorbeeld vol met toonladders..


Voorbeeld 1
Voorbeeld 2

Link to PDF


Maargoed.. waar blijven die filmpjes dan?

Om een lang verhaal kort te maken: het opnemen gaat steeds verkeerd 😅. Er ontstaat altijd ergens wel een fout (of fouten), waardoor de opname mislukt. Soms gebeurd dit op bijvoorbeeld na 1/3 van het stuk, een andere keer weer op 2/3.

Het is sowieso wel grappig (not) dat, hoe dichter je bij het eind van het stuk komt, de zenuwen om-het-goed-te-blijven-doen-anders-is-de-hele-opname-alsnog-verpest toenemen toenemen en dat je hoofd vervolgens rare dingen met je vingers doet. Plots worden ze slap, ga je transpireren, weet je de meest simpele noten niet meer of glij je van een toets af.

Hier een voorbeeld versie van mijn opneem kwaliteiten: volledig in mijn favoriete chill outfit op een vrije middag 😎.

(let op: video is gespiegeld)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s