Nieuw tuimelvenster geplaatst!

Nu wij bezig zijn met de financiering van ons tweede huis, rollen wij ook in een herfinancieringstraject op ons eigen huis.


Ik ben van plan om in de (nabije) toekomst een paar leuke blogs over dit hele traject te schrijven, vandaar dat ik het nu even kort houd: er is budget vrij gemaakt om een aantal verduurzamende maatregelen te treffen.


En jawel, na gister een hele dag klussen met mijn schoonvader, is de eerste maatregel reeds gemonteerd! Een spiksplinternieuwe, loodzwaar tuimelvenster voor in de slaapkamer. Drie dubbel geïsoleerd glas met een kunststof kozijn, vochtwerend en 42db geluidsreductie. Hoppa.


Wel zo prettig, omdat wij aan de straatkant slapen en ik regelmatig wakker wordt tijdens de nachtdienst van geluiden van buitenaf. Hopelijk is dit een goede stap voor de dagrust 😴.


Deze vervanging was ook echt wel een beetje nodig, omdat het oude raam na 30 trouwe dienstjaren er helemaal klaar mee was en uit protest maar is gaan lekken. De rek is er (ook) bij hem behoorlijk uit.. of komt hij er juist in? Nou goed… zie onderstaande foto.

Op de foto is goed te zien dat er vocht tussen tussen de glasplaten zit #jekrijgterschimmelvan.

Het kozijn plaatsen ging goed en is relatief makkelijk: de maten zijn dezelfde en simpel gezegd is het een kwestie van oude deruit, nieuwe derin. Maar dan komt het plaatsen van het nieuwe raam in het nieuwe kozijn; dat was echt (!) behoorlijk zwaar en ook niet geheel zonder risico. Daarbuiten is al vrij snel de dakrand waardoor de zwaartekracht aan het raam begin te trekken. waarombestaatdateigenlijk? 😅.


Je moet namelijk eerst beide punten van de bovenkant van het raam diagonaal door het kozijn naar buiten steken om hem vervolgens in zijn geheel verder op te tillen en terug te draaien waarbij hij gelijk in de juiste scharnieren schuift.

Oplossing: twee mensen in de dakgoot en twee mensen van onderaf tillen.


Uiteindelijk zat het raam er om 16:50 in en hadden we net op tijd ons tijdsdoel behaald: Max Verstappen zien vertrekken. Wie heeft nog meer gekeken?

Is het geen plaatje geworden?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s